Najtužniji video stiže sa poljske granice, Jusuf Nurkić ga je podijelio i pita se kako je to moguće

Kome ovo treba?

Najtužniji video stiže sa poljske granice, Jusuf Nurkić ga je podijelio i pita se kako je to moguće

E. Škorić

Mnogi od vas već su vjerovatno pročitali vijest ili vidjeli video na kojem jedan maleni dječak potpuno sam jecajući prelazi granicu Poljske.

Ukrajinu je do sada već napustilo preko 1,5 miliona ljudi. Dosta žena i djece odlazi u susjednu Poljsku, a jedan video pokazuje malog dječaka dok jecajući korača u novu državu i možda potpuno novi život.

Dječak na sebi ima zimsku jaknu i nosi plastičnu kesu u kojoj nosi ono malo svojih stvari.

Ono što je sve šokiralo je da ide odvojeno od drugih porodica i na snimku se ne mogu uočiti njegovi roditelji ili neko od starijih osoba koje bi se brinule o njemu.

Video je na svojim profilima na društvenim mrežama podijelio i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić, koji se pita kako svijet ne može da učini dovoljno da zaustavi rat na ovom planetu i konstatuje da nam treba više mira i ljubavi.

Puno je tužnih i ružnih slika stiglo iz Ukrajine proteklih 12 dana otkako je počela ruska invazija, no scena s dječakom i njegove suze su nešto što bi natjeralo i kamen da zaplače...

Top Komentari

BiHScout
Nedaj allahu dragi nikome
15 0
kukuruz
Uff jbt koji je to strah i koja opasnost, ideš skroz sam u nepoznato, ne znaš ni gdje, nemaš ništa i ne znaš kako tražiti azil ni snaći se. Valjda ti drugi Ukrajinci koji prolaze tu vide i povedu ga sa sobom da mu pomognu u procesu dok mu se roditelji ne pojave.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi