Matt Barnes zanimljivom porukom najavio odlazak u penziju

Kraj karijere čovjeka koji je uvijek ostavljao srce na terenu

Matt Barnes zanimljivom porukom najavio odlazak u penziju

Iskusni krilni košarkaš Matt Barnes je najavio odlazak u penziju nakon 14 godina provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Barnes je odluku o završetku karijere saopštio zanimljivom objavom na Instagramu.

"Imao sam sjajnih 15 godina. Putovao sam i upoznao puno sjajnih ljudi, neki će mi biti 'braća' do kraja života. Ali sada...Kažu mi da se mogu ovako oblačiti za poslovne sastanke i zarađivati više novca van terena nego što sam zarađivao na njemu? Osim toga mogu i provoditi više vremena sa svojom djecom?....Od mene se ništa nije očekivalo, ali uspio sam. Možete me mrziti ili voljeti, ali radio sam sve na svoj način!!", napisao je 37-godišnji Barnes ispod fotografije na kojoj je u neformalnoj odjevnoj kombinaciji.

Inače, Barnes je svoju NBA karijeru počeo 2002. godine, nakon što je izabran u drugoj rundi drafta. Od tada je nastupao za devet različitih ekipa, a njegova posljednja stanica su bili Golden State Warriorsi, kojima se pridružio nakon što su ga Sacramento Kingsi otpustili proteklog februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi