Nurkić i dalje van stroja, propušta i Warriorse
Foto: Screenshot

Kada će bh. centar ponovo na parket?

Nurkić i dalje van stroja, propušta i Warriorse

Jusuf Nurkić je prošle sedmice, u duelu sa Washington Wizardsima povrijedio desni skočni zglob, a iz Portlanda još uvijek nema informacija o mogućem datumu njegovog povratka.

Nurkić je već propustio susret Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa koji je odigran u noći sa subote na nedjelju, a sada je sigurno da neće nastupiti ni u utakmici protiv Golden State Warriorsa, koja se igra u utorak u ranim jutarnjim satima (4:30 sati po našem vremenu).

Ono što je svakako zabrinjavajuće jeste da Blazersi nekoliko dana prije utakmice obavještavaju da Nurkić neće biti u rosteru, što bi moglo značiti da je još dosta daleko od povratka na teren.

Naime, kada se radi o lakšim povredama ili kada su igrači poprilično spremni, NBA ekipe, i medicinski timovi istih, o njihovom igranju (ili neigranju) odlučuju na dan utakmice, a nekada i samo nekoliko sati pred izlazak ekipe na parket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi