Novi play-off i novi peh za Boston Celticse

Povreda Marcusa Smarta

Novi play-off i novi peh za Boston Celticse

Regularni dio NBA sezone je završen, timovi (koji su izborili doigravanje) su saznali svoje protivnike u prvoj rundi play-offa, a Boston Celticsi su saznali i loše vijesti.

Naime, Marcus Smart će zbog povrede mišića abdomena (zadobijene protiv Orlanda u nedjelju) morati pauzirati od četiri do šest sedmica.

Celticsi u prvoj rundi play-offa igraju protiv Pacersa, a Marcus Smart će propustiti sve duele sa franšizom iz Indiane.

Ukoliko Celticsi izbore drugu rundu, Smart će vjerovatno propustiti i nekoliko mečeva iste.

Ovaj 25-godišnji bek je izuzetno važan dio rotacije Celticsa s obzirom da se radi o jednom od boljih defanzivaca u NBA ligi i igraču sa "beskrajnom" energijom.

Novi je ovo peh za Celticse pred play-off. Podsjetimo, prošli su igrali bez ponajboljeg igrača Kyriea Irvinga (i izborili finale Istoka), kao i Gordona Haywarda koji je zbog teške povrede propustio čitavu prošlu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi