Portland 'predstavio' novog Bosanca

Samir Šehić odradio treninge sa Trail Blazersima

Portland 'predstavio' novog Bosanca

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina će na predstojećem NBA draftu imati samo jednog predstavnika.

Samir Šehić, 23-godišnji krilni centar sa univerziteta Tulane, odlučio se prijaviti za NBA draft, a za sada je obavio trening sa Portland Trail Blazersima.

Ovaj 206 centimetara visoki košarkaš je naravno izazvao veliku pažnju novinara u Portlandu, posebno zbog činjenice da je sunarodnjak sa zvijezdom Trail Blazersa Jusufom Nurkićem.

"Ovo mi je prvi trening, prošlo je jako dobro i veoma sam uzbuđen. Nisam nervozan, jer ovo radim već godinama", rekao je Šehić i svoj stil igre je uporedio sa onim kakav ima Jusuf Nurkić.

"Svi ovdje znaju ko je Jusuf Nurkić, uporedio bih se s njim po toj žestini i intenzitetu u igri. Imam odličan odnos sa Jusufom Nurkićem. Pratim ga dosta dugo i on mi je kao neka vrsta mentora. Nažalost, nisam ga sreo ovdje, jer nije u gradu. Srećom, može sada malo da uživa nakon naporne sezone", istakao je Šehić i dodao je:

"Pratim ga otkako je došao u NBA ligu, od početka do sada kada je postao bitan faktor u ligi. Razgovarali smo, učio sam od njega".

Samir Šehić će nakon NBA drafta biti i dio reprezentacije Bosne i Hercegovine koju će selektor Vedran Bosnić okupiti pred prijateljske utakmice koje su na programu tokom ljeta.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Sretno Seha Lave!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti