Portland slavio protiv Phoenixa, Booker ubacio 43 poena, Nurkić veoma slab

Bh centar postigao devet poena

Portland slavio protiv Phoenixa, Booker ubacio 43 poena, Nurkić veoma slab

Portland Trail Blazersi porazili su na domaćem parketu Phoeinx Sunse sa 118:111, ali slabu noć imao je bh centar Jusuf Nurkić.

Portland je dobro otvorio utakmicu i brzo je stekao prednost od osam poena razlike, ali gosti nakon toga okreću rezultat u svoju korist, da bi na kraju prve dionice domaći ipak imali prednost od pet poena (36:31).

U drugoj dionici Portland je možda i prelomio susret jer je odigrao jako dobro i prednost je samo rasla do konačnih plus 15 (66:51).

U drugom poluvremenu domaći košarkaši su igrali još bolje i njihova prednost je rasla čak do 27 poena razlike tokom treće dionice. Ipak, pred sami kraj susreta Sunsi uspijevaju da priđu na samo minus šest, ali domaći ipak uspijevaju zadržati prednost i na kraju slavili pobjedu sa sedam poena prednosti.

Do trijumfa ih je vodio Damian Lillard sa 31 poenom, a CJ McCollum je dodao 27. Gostima nisu bila dovoljno ni čak 43 poena Bookera. Osim toga on je imao šest skokova i osam asistencija. Bh košarkaš Jusuf Nurkić upisao je devet poena uz sedam skokova i jednu asistenciju. Imao je šut iz igre 4 od 9.

Top Komentari

Ars1946
Ovaj izvještač očigledno pojma nema o košarci... Čuj Nurk veoma slab... Na stranu što sam učinak u 22min od 9p;7rb i 2blocks uz odnosu prema Davisu i Collinsu koji pokrivaju tu poziciju je odličan KOJI ZBIRNO SU IGRALI 38MIN 5PT I 9RB I 0BL, jasno govori da je svemirski brod za ovu dvojicu.... A poslije ove tekme JASNO JE DA JUKA NAPUŠTA PORTLAND, čak vjerujem i prije isteka deadline odnosno 08.02.18. jedina šansa koju ima Portland je da ga zamjeni sa LA Lakersima, jer je Juka na ljeto slobodan. Sasvim sigurno neće potpisati za Portland, govor tijela i ponašanje na klupi, totalna nezainteresiranost za tok tekme na današnjoj utakmici je pokazatelj da odnos sa Stottsom je totalno poremećen i da ga Juka i ne pokušava popraviti. Stotts je napravio grešku kad je startnog centra limitirao na 27min usprkos 14,5p i 8rb prosjeku sa tendencijom pada minuta, a CJ i Lillard imaju po 36min, što jasno govori o odnosu prema Juki i koji je trebao biti taj dio tria i po minutima i učinku.... Siguran sam da će dobiti sjajan ugovor gdje god da ode, iako mislim da je prva opcija Lakersi kojima se pridružuje i naljeto i LBJ, jer je i danas pokazao kvalitet u dvoboju sa Chandlerom , iako je bio totalno nezainteresovan za igru...
2 1
Eklatantan
Cuj "veoma" slab
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi