Pacersi bez milosti protiv Sunsa

Ubjedljiva pobjeda Indiane

Pacersi bez milosti protiv Sunsa

Indiana Pacersi su nakon poraza u prošlom kolu od Miami Heata danas upisali ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Phoenix Sunsima rezultatom 97:120.

Utakmica je bila naizvijesna samo u prvih nekoliko minuta, a onda Pacersi polovinom prve dionice prave seriju i dolaze do prednosti od 12 poena razlike.

Pokušali su Sunsi uzvratiti, ali uzalud. Indiana je riješila prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 16:30, a prednost Pacersa je u drugoj dionici počela "vrtoglavo" rasti.

Domaći jednostavno nisu imali odgovor na sjajnu igru Pacersa koji su već imali 30-ak poena prednosti.
Uspjeli su Sunsi do odlaska na odmor smanjiti deficit na 20 poena (64:44), ali Pacersi su nemilosrdni i u nastavku utakmice.

Ponovo gosti dolaze do više od trideset poena prednosti, a Sunsi se i "zvanično" predaju. Do kraja je Indiana lagano privela utakmicu kraju i upisala ubjedljivu pobjedu.

Pacersi su imali sedmoricu dvocifrenih na večerašnjoj utakmici. Najefikasniji je bio Darren Collison sa 19 poena, 17 je ubacio Oladipo, a 16 Cory Joseph. Bojan Bogdanović je dodao 14 poena, dok su po 10 ubacili Joe Young, Thaddeus Young i Al Jefferson.

U ekipi Sunsa je nakefinasiji bio Josh Jackson koji je postigao 21 poen, dok je 15 dodao Devin Booker.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi