Porzingis najavljuje čuda u tandemu s Dončićem

Dallas će imati strašan tandem

Porzingis najavljuje čuda u tandemu s Dončićem

Edmir Škorić

Latvijski centar Kristaps Porzingis vraća se na parket nakon čak 18 mjeseci.

Porzingis je prošlog ljeta stigao u Dallas Maverickse i upario se s Lukom Dončićem, te se od njih dvojice puno očekuje. I sam Latvijac vjeruje da je to dobitna kombinacija za Mavse.

"Stvarno možemo da 'upropastimo' protivničke odbrane našom igrom. Ukoliko budu preuzimali, biće mismečeva, a ja volim da napadam mismečeve. Mislim da ćemo Luka i ja biti prava noćna mora za protivničke odbrane. Samo treba da razvijemo hemiju i da se što bolje upoznamo na parketu", poručio je Kristaps Porzingis.

Nakon teže povrede, Latvijac se vraća košarci.

"Želja mi je da se mentalno pripremim i da se vratim 100 posto spreman. Ne želim ništa raditi polovično. Možda sam dobro, možda nisam, tako da sam ipak spreman", dodao je.

On i Dončić će prvi meč igrati 9. oktobra protiv Oklahoma City Thundera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi