Medvjedi nemoćni protiv Knicksa, Durant vodio Ratnike do slavlja, Bucksi trijumfovali

NBA liga

Medvjedi nemoćni protiv Knicksa, Durant vodio Ratnike do slavlja, Bucksi trijumfovali

E. Ganibegović

New York Knicksi su u susretu protiv Memphis Grizzliesa pokazali više i tako stigli do pobjede rezultatom 99:88.

Medvjedi su meč otvorili na bolji način, pa su poslije prve dionice imali devet poena prednosti. U drugoj četvrtini domaćini stoje bolje na parketu i stižu do egala, 49:49.

U uvodnim minutama treće dionice Porzingis i ekipa stižu do plus 17 i gostima daju do znanja da žele uzeti puni plijen u ovome susretu. Memphis do kraja četvrtine smanjuje zaostatak na devet poena razlike.

Rutinsku igru su pokazali igrači Knicksa u posljednjih 12 minuta, u kojima su održavali svoje vodstvo i na kraju zasluženo slavili.

Courtney Lee je za domaćine postigao 24 poena, dok je u redovima Medvjeda Marc Gasol brojao do 17.

Aktulani prvaci Golden State Warriorsi su stigli do lagane pobjede nad Charlotte Hornetsima s 87:101. Od početka do kraja meča gosti su imali sigurno vodstvo, dok su domaćini igrali očajno, što su Ratnici iskoristili i slavili.

Najbolji pojedinac kod pobjedničke ekipe je bio Kevin Durant, koji je upisao triple-doupble s 35 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Kemba Walker je na drugoj strani postigao 24 poena

Bucksi su na svom parketu savladali Detroit Pistonse s 104:100. Prve poluvrijeme je prošlo u znaku domaće ekipe, međutim u trećoj dionici gosti stižu do poravnanja. Ali, Pistonsi nisu imali snage u posljednjoj dionici, dok su Bucksi zaigrali sjajno, te zabilježili pobjedu.

Giannsi Antetokounmpo je bio najbolji u redovima Milwaukeeja s 25 poena, dok je za Pistonse Andre Drummond upisao double- double učinak s 27 poena i 20 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi