Prljave priče o Michaelu Jordanu: Prof ga je provocirao i tog ljeta je morao otići iz ekipe...

Hamilton otkriva

Prljave priče o Michaelu Jordanu: Prof ga je provocirao i tog ljeta je morao otići iz ekipe...

M. Šljivak

Michael Jordan možda i jeste najbolji košarkaš svih vremena, ali s ljudske strane ima mnogo mana.

Rijetko ko ima pozitivno mišljenje o njemu kao osobi, a svakoga dana se pojavi nova priča koja je dokaz da MJ nije volio saigrače koji bi mu se usprotivili.

Po povratku iz penzije u dresu Washington Wizardsa Jordan je otjerao Larona Profita iz ekipe jer ga je ovaj provocirao na treningu. Zatražio je od rukovodstva kluba da ga trejduju, a priču otkriva Richard Hamliton.

"Igrali smo na treningu i Prof (Laron Profit) je pogodio šut preko Michaela i rekao mu je da ga ne može čuvati s tim starim koljenima. Ja sam se sj***o. Ne možeš to reći najvećih svih vremena", otkriva Rip Hamilton i nastavlja:

"Na kraju sezone Prof je trejdovan, a Michael mi je poručivao. Rip, to je tvoj prijatelj, otišao je, sad si sam. Ja sam samo rekao da ne želim nikakve probleme",rekao je Hamilton.

Profit je trejdovan u Orlando gdje nije nikada igrao. Otišao je u Kinu, a u NBA ligu se vratio 2004. godine kada je ponovo igrao za Wizardse, te kraći period za Lakerse.

Igrao je još za Efes, te u Portoriku i Argentini.

Top Komentari

dinass
I Rip je poslao u Detroit i samo mu pomogao jer je posta Olstar igrac i NBA prvak
4 0
ek76
Rip , billups , Ben Wallace, Rasheed Wallace i Prince. Plus trener Brown , dobra ekipa. Svi dobri osim bandere Darka Milicica najveceg promasaja.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi