Bullsi su imali paklen pan nakon odlaska Jordana: "Da su potpisala barem dvojica..."

Jamal Crawford otkriva

Bullsi su imali paklen pan nakon odlaska Jordana: "Da su potpisala barem dvojica..."

E. Škorić

Jedan od igrača Chicago Bullsa nakon odlaska Michaela Jordana, Jamal Crawford, otkrio je planove kluba nakon što su shvatili da su izgubili svoju prvu zvijezdu.

Jordan je napustio Bullse 1998. godine i ostavio je veliku prazninu koja više nikada nije dostojno popunjena. Pokušavali su kroz razne igrače Bullsi da se vrate u vrh, no bili su potpuno nemoćni i s vremenom sve slabiji.

Jamal Crawford prisjetio se projekta nekadašnjeg GM-a Bullsa Jerryja Krausea koji je tražio način da nadoknadi gubitak nakon odlaska Jordana i legendarne generacije Bikova.

"Moje prve i druge godine u NBA ligi bili smo najmlađa momčad. Navijači su očekivali neka velika imena, bilo je prostora za dovođenje nekoliko zvijezda... Tada je Jerry Krause krenuo da kao slobodne agente potpiše Tima Duncana, Granta Hilla i Tracyja McGradyja. Mislilo se da će sva trojica prihvaitit, a da su samo dvojica to uradila, gdje bi nam bio kraj", kazao je Crawford.

Hill i McGrady zajedno odlaze u Orlando Magic, a Duncan je već bio lider Detroit Pistonsa, prije nego je otišao u San Antonio Spurse gdje je osvojio četiri naslova.

Top Komentari

Famoza
Duncan je mogao igrat za Pistonse jedino u Nba 2K, covjek ikona Spursa
8 0
user1579264959
Nikad covjek nije obukao drugi dres. To zna i onaj ko nikad kosarku nije gledao
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi