Poslije preokreta Zrinjski uvjerljiv protiv Vogošće
Košarkaši Zrinjskog mučili su se večeras s Vogošćom no na kraju došli do uvjerljive pobjede.

Gosti u trećem periodu vodili 9 razlike

Poslije preokreta Zrinjski uvjerljiv protiv Vogošće

Košarkaši HKK Zrinjskog savladali su večeras u svojoj dvorani u zaostaloj utakmici 5.kola košarkaške Premijer lige košarkaše Vogošće 92:77 i nastavili pobjednički niz.

No nije išlo sve lagano za Plemiće u ovoj utakmici. Gosti su se predstavili u sjajnom svjetlu i pokazali zašto sjajno kotiraju na prvenstvenoj ljestvici. Evert, Fazlić i Vranić pravili su velike probleme obrani aktualnog prvaka i na odmor se otišlo sa nerješenim rezultatom 46:46.

Početkom treće četvrtine Zrinjski upada u još veće probleme i Vogošća je uspjela povesti sa 58:49. U tim trenutcima sudac Zurapović je nakon jednog protesta od strane trenera domaćih Vlašića istog isključio iz igre i taj trenutak kao da je probudio domaće košarkaše koji su zaigrali u tim trenutcima kao preporođeni i goste doslovce otpuhali s parketa. 

U tim trenutcima odličan je bio Sokolović koji je s vezanih 7 poena kreirao preokret i veliku seriju Mostaraca koji su nakon deficita od 9 poena uspjeli povesti sa 19 razlike, a susret je završen sa sigurnih 15 poena viška za Zrinjski. Todorović sa 16 koševa, te Smajlagić i Sokolović sa po 15 najbolji kod Zrinjskog, dok su Evert sa 16 te Vranić, Bjeletić i Fazlić s po 13 bili najbolji kod dobrog tima Vogošće. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Ramljak 9, Ljujić 5, Miličević 8, Smajlagić 15, Sokolović 15, Šutalo 12, Golemac, Pajić, Zlomislić, Šamadan, Todorović 16, Pandurić 12

KK Vogošća: Vranić 13, Vuleta 1, Hukić 5, Bjeletić 13, Evert 16, Čamdžić, Fazlić 13, Sijerčić 2, Micić 13, Đedović, Čoloman, King 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi