Posušje u dramatičnom susretu savladalo Slobodu

Gosti nose bodove iz Mejdana

Posušje u dramatičnom susretu savladalo Slobodu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše Sloboda je na svom terenu dočekala ekipu Posušja.  U jednoj zanimljivoj utakmici slavili košarkaši Posušja 83:82.

U prvom periodu vidjeli smo igru bez odbrana u kojem se bolje snašao domaći sastav te nakon 10 minuta imao prednost od 24:22. Drugi period sličan prvom, igra bez odbrana te ovaj period završava neriješeno 24:24. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti Slobode od 48:46.

Treći period igralo se koš za koš, gdje se u ovom omjeru snaga bolje snalazi ekipa Posušja koja ovaj period dobiva rezultatom 19:18. Nakon tri perioda igra rezultat na semaforu glasio je 66:65.

Četvrti period igra slična kao u prva tri, jako tvrdo u odbrani, sa malo lijepih poteza.  Dontay Chauthers na dvije sekunde do kraja susreta polaže da 81:83, te nakon toga trener domaćih Nedim Džemić traži tajm-out.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na šutu za tri poena fauliran je Ibrahim Durmo i  na kraju ostalo je sve na njemu. Najboljem košarkašu domaćeg tima zadrhtala je ruka pogodio je jedno slobodno bacanje od tri moguća, te na kraju gosti iz Posušja slave veliku pobjedu rezultatom 83:82.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Ibrahim Durmo sa 23 poena i 14 skokova dok je Haris Delalić dodao 17 uz 12 skokova. Bolji od ostalih kod Posušja bili su Dontay Chauthers sa 19, odnosno Alan Wigins sa 18 postignutih poena. 

Top Komentari

Mad_max
Sramota ljudi..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi