Potvrđeno: Otkaz za Carmela Anthonyja
Anthony je u NBA ligu stigao kao treći pik legendarnog drafta 2003. godine, a izabrao ga je Denver. Pored Nuggetsa igrao je još za New York Knickse i Oklahoma City Thunder i u karijeri je na preko 24 poena u prosjeku

Kraj za Mela u Rocketsima

Potvrđeno: Otkaz za Carmela Anthonyja

M. Šljivak

Generalni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey potvrdio je da Carmelo Anthony više neće igrati za ovaj tim.

Anthony je trebao biti velika pomoć za teksaški tim na putu ka tituli prvaka NBA lige, ali očigledno da je došlo do problema u odnosima između iskusnog košarkaša i rukovodstva ovog tima.

Na kraju je odlučeno da mu se uruči otkaz što je potvrdio i GM Rocketsa Daryl Morey.

"Nakon internih razgovora odlučili smo da raskinemo saradnju sa Carmelom Anthonyjem. Iako je Melo prihvatio svaku odluku trenera Mikea D'Antonija od potpisa za tim, nisu se ostvarila sva naša očekivanja i odlučili smo da je za njega najbolje da ide dalje. Sve ostalo ne bi bilo fer prema njemu", istakao je Morey.

Melo će ipak još neko vrijeme ostati član tima. Neće igrati, ali će dobiti vremena da pronađe najbolje rješenje za nastavak karijere.

Melo je u dresu Rocketsa prosječno ubacivao 13,4 poena i imao je 5,4 skoka po meču i imao je ulogu šestog igrača tima u 10 odigranih utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti