Povreda Jusufa Nurkića, "vođe" ponovo izdale Portland
Trail Blazersi su u teškoj situaciji (Foto: EPA)

Bh. centar ubacio 13 poena

Povreda Jusufa Nurkića, "vođe" ponovo izdale Portland

Midhat Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su i u drugoj domaćoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije od New Orleans Pelicansa. Ovog puta su gosti slavili pobjedu rezultatom 111:102.

Nakon jako dobrog prvog poluvremena u kojem su imali prednost od pet poena (59:54), igra Trail Blazersa se raspala u nastavku meča.

Vođe ekipe Damien Lillard i CJ McCollum pružili su još jednu katastrofalnu partiju, te su se poprilično ispromašivali.

Koriste to Pelicansi maksimalno. Ponovo su bili pravi kada je najviše trebalo i na kraju su uspjeli da prelome i ovaj meč u svoju korist, te da dođu do velikih 2:0 u seriji i sada će pred domaćom publikom imati šansu da završe seriju.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je na parketu proveo svega 15 minuta. Povreda lijeve noge nakon duela sa Anthonyjem Davisom ga je zaustavila na putu do fantastičnog učinka, pa je meč okončao sa 13 poena i tri skoka. McCollum je kod Trail Blazersa ubacio najviše 22 uz očajan šut iz ige.

Sa druge strane sjajan je bio Jrue Holiday sa 33 poena i devet asistencija, Anthony Davis je ubacio 22 poena i dodao je 13 skokova, dok je Rajon Rondo bio na korak od triple-doublea (16p, 10sk, 9as).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije