Poznata idealna petorka NBA lige
Foto: EPA

James sa novim rekordom

Poznata idealna petorka NBA lige

Midhat Šljivak

NBA liga objavila je danas idealne petorke za sezonu koja se bliži kraju.

Prvu petorku najjače lige svijeta predvoi LeBron James sa rekordnim 12. izborom u idealni tim čime je došao ispred Kobeja Bryanta i Karla Malonea koji su birani jedan put manje.

Očekivano, u najboljoj petoci se našao i James Harden, koji je najbolji strijelac lige (30.4ppg), ali i najizgledniji kandidat za nagradu MVP-ja.

Pored ovog dvojca svoje mjesto u prvoj petorci našli su još Kevin Durant (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans) i Damian Lillard (Portland Trail Blazers).

Interesantno, mjesta u prvoj petorci nije bilo za Russella Westbrooka koji je imao triple-double učinak ove sezone (25.4 ppg/10.3 apg/10.1 rpg/)

Također, pored najboljeg tima lige, poznate su i druga i treća petorka gdje se također nalazi veliki broj poznatih imena.

Drugu petorku čine: LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder).

U trećoj petorci su se našli: Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Stephen Curry (Golden State Warriors), Paul George (Oklahoma City Thunder), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi