Žalosno je koliko je malu pomoć LeBron imao protiv Celtisca

Saigrači potpuno podbacili

Žalosno je koliko je malu pomoć LeBron imao protiv Celtisca

Košarkaši Cleveland Cavaliersa rano jutros po našem vremenu poraženi su na gostovanju od Boston Celticsa sa 96:83 u finalnu Istoka. 

Sva tri poraza u ovoj finalnoj seriji Cavsi su doživjeli na strani, a ono što može zabinuti njihovog najboljeg košarkaša LeBrona Jamesa je očajan učinak njegovih saigrača.

Sinoć je LeBron postigao 26 poena, odnosno skoro jednu trećinu poena svog tima, a jedini koji ga je donekle pratio bio je Kevin Love sa 14 ubačaja. Ostali su potpuno podbacili jer više nijedan košarkaš Cavsa nije bio čak ni dvocifren.

Lošu noć imao je Clarkson koji je ubacio osam poena uz šut iz igre tri od 10, Korver je ubacio samo sedam koševa uz šut dva od šest, a JR Smith samo dva poena i šut iz igre jedan od šest.

Poređenja radi, kod Celticsa je bilo čak pet košarkaša sa dvocifrenim učinkom, tako da je jasno u čemu je sinoć ležao problem gostujuće ekipe.

Podsjetimo, serija se sada vraća u Cleveland gdje je za dva dana na rasporedu šesta utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi