Vjerovali ili ne, Curry je imao problema sa šutem: Rješenje je bilo jako jednostavno

"Toliko dugo sam škiljio..."

Vjerovali ili ne, Curry je imao problema sa šutem: Rješenje je bilo jako jednostavno

Jedan od najboljih šutera svih vremena, ako ne i najbolji, Steph Curry se mučio iza linije 7.24 u posljednje vrijeme, barem po njegovim standardima.

Statistika šuta za tri poena sjajnog playmakera Golden State Warriorsa je opala tokom februara i početkom marta, ali je Curry ubrzo pronašao rješenje za svoje probleme.

Tako je Curry vezao devet utakmica sa barem pet ubačenih trojki, a tokom ove serije šuta sa nevjerovatnim procentom uspješnosti "sa distance" - 48.7%.

Šta se promijenilo? Pa, Steph Curry jednostavno bolje vidi.

"Počeo sam nositi kontaktne leće. Da, ozbiljan sam", izjavio je Curry, prenosi novinar The Athletica Marcus Thompson II.

"Toliko dugo sam škiljio i navikao se na to. Bilo mi je potpuno normalno", dodao je Curry.

Steph Curry ove sezone prosječno po utakmici ubacuje 27.7 poena, bilježi 5.3 skokova i isto toliko asistencija. Šut za tri poena mu je na 43.8%.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi