Pred Brajkovićem sezona istine
Foto: Bljesak.info

Pojavit će se na pripremama Bošnjaka

Pred Brajkovićem sezona istine

Bivši krilni košarkaš mostarskog HKK Zrinjskog Jure Brajković, koji je prošlu sezonu završio u redovima Bošnjaka iz Hadžića, po svemu sudeći pojavit će se na pripremama hadžičkog kluba. 

Ovaj izrazito potentni košarkaš nada se da bi ovo mogla biti njegova sezona, sezona u kojoj će konačno pokazati ono što se od njega već godinama očekuje. Igrač izrazitih atletskih sposobnosti, te odličnog šuta, otkako je raskinuo ugovor s matičnim Zrinjskim nikako da se ustali u formi. 

Nada se da će u KK Bošnjaku izboriti minutažu koja će mu omogućiti da pokaže svoje, nesumnjivo velike mogućnosti. 

Da podsjetimo, Brajković je bio član U-20 reprezentacije, a prije dvije godine bio je pred vratima aleksnadrovačke Igokee. Naime, Jure je na probi zadovoljio tadašnjeg trenera Željka Lukajića, popularnog Struju, te je bio na tik do potpisa za trenutnog apsolutnog vladara BiH košarke. No, na kraju se dva kluba ipak nisu dogovorila, a skoro je uslijedio i raskid ugovora sa Zrinjskim te izrazito turbulentan period za ovog mladog košarkaša, željnog dokazivanja. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Već godinama ga prati glas velikog talenta, s nepune 23 godine, ova sezona, te klub u kojem bi trebao imati dovoljno prostora za dokazivanje, bit će možda i ključna u karijeri ovog mladog Mostarca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi