Kako će izgledati "trejd paket" Los Angeles Lakersa za Anthonyja Davisa?
(Foto: EPA)

LeBron bi mogao dobiti ogromnu pomoć

Kako će izgledati "trejd paket" Los Angeles Lakersa za Anthonyja Davisa?

Danas su iz SAD-a pristigle vijesti da je Anthony Davis zatražio trejd od New Orleans Pelicansa.

Popularni "Obrva" će navodno odbiti svako produženje ugovora koje mu Pelicansi ponude jer želi biti trejdovan u ekipu sa kojom ima šansu boriti se ta šampionski prsten NBA lige.

Davis, koji može postati slobodan igrač 2020. godine, bi od Pelicansa mogao dobiti "supermax" ugovor vrijedan oko 240 miliona dolara kroz pet sezone. Ipak, Davisu je jasno da Pelicansi ni u godinama koje dolaze neće biti konkurentni ni za konferencijsko finale i želi potražiti novu sredinu.

Jasno je da bi mnoge ekipe s dodatkom Davisa postale konkurentne onim najdominantnijima u ligi (prije svega Warriorsima), a odmah nakon pojave informacija da je 25-godišnji krilni centar zatražio trejd, vratile su se špekulacije o Lakersima kao njegovoj narednoj destinaciji.

Podsjetimo, već se špekulisalo da bi Lakersi mogli pokušati dovesti Davisa koko bi LeBron dobio pravu podršku za napad na vrh Zapada.

Sada američki mediji špekulišu o tome čega bi se Lakersi morali odreći žele li vidjeti Davisa u svojim redovima.

Navodno Lakersi moraju spremiti "jaku" inicijalnu ponudu kako bi Pelicansi uopšte počeli pregovarati sa franšizom iz Grada anđela, a ona bi se mogla sastojati od Lonza Balla, Kylea Kuzme, Ivice Zubca i ranog picka prve runde.

Ostaje da se vidi da li će Lakersi uspjeti ugovoriti trejd, a već sada je jasno da će imati jaku konkurenciju. Posljednje vijesti iz SAD-a govore da su i Knicksi odlučni ići "na sve ili ništa" u pokušaju da dođu do sjajnog krilnog centra.

Promo

Top Komentari

fawkes
Jedan od najboljih centara lige i tužno je sto umjesto da gradi svoj legacy sa nekim timom, u ovom slučaju NO, on ide da se udruži sa Jamesom ne bi li imali šansu za naslov. Sve je to negativan uticaj GSWa i njihovo gomilanje all star igrača.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi