Prepuna Pecara "progutala" Sparse: Široki je novi prvak Bosne i Hercegovine!

Širokobriježani slavili u majstorici

Prepuna Pecara "progutala" Sparse: Široki je novi prvak Bosne i Hercegovine!

Večeras je u dvorani Pecara odigrana majstorica finalne serije prvenstva BiH između HKK Široki i OKK Spars. Široki je slavio pobjedu rezultatom 82:69, riješio finalnu seriju sa 3:2 i došao do titule prvaka BiH - desete u svojoj historiji.

Prva četvrtina je donijela neizvjesnu košarku, nijedna ekipa se nije uspijevala rezultatski odvojiti, ali je Široki većim dijelom ovog perioda bio u vodstvu. Ipak, Sparsi su u finišu prve dionice preuzeli vodstvo i ovu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 18:16.

Igralo se u Širokom u odličnom ritmu od samog početka, a Sparsi su dosta dobro stajali u prvoj i drugoj četvrtini.

Većim dijelom drugog perioda Sparsi su bili u prednosti, ali Široki nije dozvoljavao gostima da se "odlijepe". Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sparsa od pola koša prednosti, 35:34, ali je nastavak donio poputno drugačiju situaciju na parketu.

Za prvih pet minuta igre u trećoj dionici Sparsi su postigli samo četiri poena, a kako je vrijeme odmicalo gosti su se doslovno raspadali na terenu.

Široki je nakon pet minuta igre u trećoj dionici koševima Drežnjaka došao do prve dvocifrene prednosti na utakmici (49:39), a iako su se Sparsi nakon toga koliko-toliko uspjeli vratiti ponovo su potpuno izgubili koncentraciju u finišu ove trećine.

Treća trećina je završena atraktivnim zakucavanjem Matea Drežnjaka za vodstvo Širokog od 60:47, a četvrta je donijela nastavak sjajne igra domaćih i loše Sparsa.

Tako je nakon minute i 40 sekundi igre u zadnjoj dionici Široki stigao do +20, pa se već tada mogla nagovijestiti pobjeda domaćih.

Sparsi nisu uspjeli ništa uraditi do kraja, a Široki su do pobjede svojim sjajnim partijama, posebno u drugom poluvremenu, odveli Drežnjak i Fenner. Ključna je bila treća dionica koju su domaći dobili 26:12.

Najefikasniji u pobjedi Širokog večeras je bio već pomenuti Mateo Drežnjak sa 21 poenom, dok je Fenner dodao 18. Dario Drežnjak je ubacio 17 poena.

Kod Sparsa su najefikasniji bili Durmo i Jovanović sa po 13 postignutih poena.

Treba istaći da je utakmica odigrana pred krcatim tribinama dvorane Pecara, u "paklenoj" atmosferi koju su priradili domaći navijači.

Peta (odlučujuća) utakmica finalne serije šampionata BiH:

HKK Široki - OKK Spars 82:69

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Zubac 5, Karačić 7, M. Drežnjak 21, Filipović 10, Kraljević 4, Čolak, D. Drežnjak 17, Batinić, Šušak, Lončar, Damjanović, Fenner 18.

Spars: Hasandić 5, Vrabac, Albijanić 9, Grubelič 2, Glogovac 5, Zahiragić 5, Durmo 13, Bajramović 11, Manjgafić, Jovanović 13, Karić, Kamenjaš 6.

Top Komentari

Heerceg
Nadam se da je ovo tek pocetka necega lipsega u BiH, pa makar prezentiranoga preko sporta. Super ambijent u dvorani i momci iz Sarajeva ispraćeni pljeskom... Sportski pozdrav iz Sirokog
3 17
Prazina
Š A M P I O N I !!!!! Od samog početka prvenstva govorim kako HKK Široki ove godine ima čudo od ekipe i kako su oni glavni favoriti za naslov. Ako ostanu na okupu može se od njih puno toga očekivati. Bravo
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi