Široki Brijeg ovo ne pamti: Nestvaran red, na kartu se čeka satima

Pred peti meč finala prvenstva BiH

Široki Brijeg ovo ne pamti: Nestvaran red, na kartu se čeka satima

Košarkaši Širokog i Sparsa večeras će u dvorani Pecara odigrati petu odlučujuću utakmicu u finalu prvenstva BiH. 

Iako na početku finalne serije, kako smo to i navikli proteklih godina u bh. košarci, nije vladalo veliko interesovanje javnosti, kako je serija odmicala, tako smo gledali sve bolje mečeve pa je interes publike dostigao vrhunac.

Ova finalna serija nas sve podsjeća na stara dobra vremena kada smo gledali okršaje Širokog i Bosne koji su privlačili veliki interes publike.

Čini se kako ćemo večeras u dvorani Pecara gledati baš jednu od takvih kultnih utakmica, a ako je suditi po redovima za kartu koji su zabilježeni ovog jutra, očekuje se rekordna posjeta.

Stanovnici Širokog Brijega rano jutros su napravili nezapamćen red za kartu i vrlo je moguće da će većina njih na kraju ostati uskraćena za istu jer će dvorana vrlo teško primiti sve one koji žele pogledati ovaj meč.

Inače, rezultat u seriji je 2:2 iako se do prije nekoliko dana činilo kako će Sparsi sve riješiti jer su imali meč loptu na domaćem parketu. Podsjetimo, domaći su tada imali veliku podršku sa tribina, ali Široki ih je pregazio sa 75:59 i vratio seriju u svoj grad.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ko večeras pobijedit postat će novi prvak BiH u košarci. Susret počinje od 20.00.

Top Komentari

Dino_2000
Široki je selo malo Lištica se nekad zvalo.
15 0
Antisha
@dino2000 Dino seljacicu maleni samo cekaj trofeje, nacekat ces se. Ili kupi plasticnih na pijaci pa poredaj po sobi. Siroki iznad svih!!!
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi