Prezime ovog košarkaša je noćna mora za svakog komentatora

Utakmice reprezentacije Ruande svi komentatori bi u širokom luku htjeli izbjeći

Prezime ovog košarkaša je noćna mora za svakog komentatora

S. Pašalić

Kada vam neko spomene košarku i državu Ruandu vjerovatno vam te dvije stvari ne idu zajedno.

Naravno da svako ko to i pomisli je u pravu, a to dokazuju i rezultati košarkaške reprezentacije Ruande koja je porazom od Srednjoafričke Republike 77:69 definitivno ostala bez šansi za Svjetsko prvenstvo u Kini ovog ljeta.

Ruanda je u 12 utakmica upisala samo tri pobjede uz devet poraza. Ipak sve je to nebitno za ovu priču u kojoj je glavni lik igrač Ruande Jean Jacques Nshobozwabyosenumukiza.

Košarkaš Ruande je ne zbog svojih košarkaških vještina, nego zbog dugog prezimena postao hit priča, a njegovo prezime je noćna mora za svakog komentatora.

Reprezentativac Srbije Vladimir Štimac se odlučio našaliti pa je jednom od poznatijih košarkaških komentatora s ovih prostora Slobodanu Šarencu postavio izazov da izgovori prezime košarkaša Ruande na šta je Šarenac imao spreman odgovor.

Top Komentari

muha
Mukica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi