Prije 37 godina KK Bosna došla na krov Evrope

Historijski rezultat sarajevske ekipe

Prije 37 godina KK Bosna došla na krov Evrope

Endin Čaušević

KK Bosna je na današnji dan 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila historijski rezultat pobjedom nad italijanskom ekipom Emerson.

Sarajevska ekipa na čelu sa Bogdanom Tanjevićem stigla je do titule prvaka Evrope što je i dan danas najbolji rezultat klupske košarke u BiH i regionu. Popularni Studenti protiv Emersona slavili su sa tri poena razlike, 96:93.

Za Bosnu su tada nastupali Delibašić, Đogić, Izić, Hadžić, Benaček, Bosiočić, Pešić i Radovanović. Pehar je podigao tadašnji kapiten KK Bosna, Žarko Varajić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica u Grenoblu igrala se pred 12.000 navijača, a u videu možete pogledati neke od najboljih trenutaka iz te historijske večeri sarajevskog kluba.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi