Primorska u zanimljivom meču savladala FMP, solidna partija Aleksandra Lazića
Slovenski tim je stigao do šeste pobjede ove sezone

ABA liga, 8. kolo

Primorska u zanimljivom meču savladala FMP, solidna partija Aleksandra Lazića

S. Pašalić

Košarkaši Primorske su u 8. kolu ABA lige na svom parketu ugostili FMP i stigli do pobjede rezultatom 86:81.

Domaći su bili favoriti uoči ovog meča i to su potvrdili odmah na početku nakon što su dobili prvu četvrtinu sa 24:19.

U drugoj četvrtini je prednost Primorske nastavila konstantno da raste i u jednom trenutku je iznosila i 13 razlike, ali su domaći na poluvrijeme otišli sa vodstvom 47:37.

Primorska je i u nastavku odlično počela te je odmah na početku stigla do 16, a kasnije u dva navrata do 15 poena prednosti, ali su gosti do kraja ove dionice uspjeli smanjiti pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa vodstvom domaćih od 63:57.

Početkom četvrte četvrtine je Primorska održavala prednost, ali je u drugom dijelu ove dionice ona počela padati pa su gosti uspjeli doći na 75:74 tri i pol minute prije kraja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, domaći su uspjeli nekako da privedu utakmicu kraju i stignu do pobjede 86:81. Primorska je sada na omjeru 6-2, dok je FMP na 5-3.

Lance Christopher Harris sa 19 i Jagodić Kuridža sa 18 su predvodili Primorsku do pobjede. Bh. košarkaš Aleksandar Lazić je odigrao dobru utakmicu i postigao je 7 poena. Kod gostiju je Đorđević bio najefikasniji sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije