Princ: Moramo imati dovoljan fond igrača

Iskusni član HKK Zrinjski Mostar

Princ: Moramo imati dovoljan fond igrača

Sa pripremama za novu sezonu startali su članovi HKK Zrinjski.

 Za SportSport.ba je tim povodom govorio bivši bh. reprezentaivac Vedran Princ koji još uvijek nije u trenažnom procesu.

Princ iza sebe ima veliko iskustvo, te će sigurno biti jedna od glavnih uzdanica Mostaraca u borbi za vrh tabele.

Vedrane, krenule su pripreme, kako podnosiš sve napore, kakvi su prvi dojmovi?

- Pa, evo, još uvijek ne podnosim, naime, zbog jake upale uha, nisam se još priključio trenažnom procesu. Na terapiji sam, pod antibioticima. Bio sam na prozivci, još očekujem zeleno svjetlo od doktora da se konačno priključim timu i uhvatim radnu temperaturu. Situacija je sve bolja i očekujem da se skoro uključim u pripreme.

Znači, tu su svi osim tebe?

- Da, Torrion Brummit, koji je odigrao sjajno prošlu sezonu također još uvijek očekuje radnu dozvolu, ali i to će se riješiti kroz koji dan, možda sukladno s mojim povratkom. Uglavnom, za par dana mislim da će naš trener Vlašić na dispoziciji imati sve igrače i da konačno krećemo punom parom u novu sezonu.

Pregovori oko tvog ugovora malo su se otegnuli?

- Jesu, ali srećom, uprava i ja našli smo zajednički jezik. Jako mi je drago, naime u protekloj sezoni imali smo najuspješniju sezonu u povijesti kluba, digli ovu priču na jednu višu razinu i iskreno, jako sam želio biti dio svega ovoga i dalje, tako da ću i iduće dvije sezone nositi dres HKK Zrinjski i da ću, kao najstariji i najiskusniji igrač ekipe biti od pomoći ovim mladim momcima u bojevima na dva fronta.

Ova sezona uz domaće prvenstvo donosi i igranje u novoformiranoj 2. ABA ligi?

- Da, to je sasvim nešto novo za ovaj tim. Igranje dvije utakmice tjedno fizički je jako iscrpljujuće, stoga vjerujem da će uprava kluba dovesti još koje pojačanje, jer u ovakvoj situaciji uvijek morate imati dvije kvalitetne petorke, dovoljan fond igrača koji mogu odoliti ovim tjelesnim i natjecateljskim izazovima ispred nas. Nakon prošle sjajne sezone, mnogi  će više gristi protiv nas. Naša je ambicija ponoviti prošlu sezonu, čak i otići i korak dalje. Iako, moram reći, nitko od nas nije stavljao nikakav imperativ, ali prirodno je uvijek željeti nastaviti na istoj razini, čak i podići sve na stepenicu više, iako će sada biti još teže. Bosna se jako pojačala, tu su Sloboda, Široki, Mladost, kad govorim samo o domaćem prvenstvu. ABA 2. liga također nosi jaka imena, jake momčadi. Uglavnom, mislim da će se ove sezone imati što vidjeti na našim utakmicama.

Kako vidiš ovoljetna pojačanja Zrinjskog?

- Prerano mi je još pričati o tome, budući da sam još nisam osjetio parket zbog ove upale, ali ono što sam vidio je da se radi o jako kvalitetnim momcima, a to je osnova svega. Vidim da ćemo biti dobra klapa, tu ima dokazanih imena, momaka koji su željni  iskoraka više u karijeri. Trener  Vlašić pokazao je da sve to zna dobro uklopiti i mislim da ćemo i ove sezone biti dobar spoj mladosti i iskustva te da nikome neće biti lako igrati protiv nas.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igrao si za reprezentaciju BiH, kako misliš da će u subotu reprezentacija proći u dalekom Erevanu?

- Da budem iskren, nisam stigao to toliko ni upratiti zbog ove situacije. Vidio sam da su momci dobili Slovake i da danas sami odlučuju u svojoj sudbini. Vidio sam situaciju sa Renfroem kroz medije. Po meni to nije toliko ni loše, bolje je imati 12 košarkaša spremnih da daju sve od sebe, one koji će izgoriti. Momčad je jako mlada i treba im dati podršku za dalje nastupe bez obzir na ishod današnje utakmice. Potreban je kontinuirani rad i samo tako će doći rezultati. Mislim da će izbornik Vujošević danas znati izvući ono najbolje iz svojih momaka i svim srcem želim pobjedu danas, te nastavak kvalifikacija koje nas mogu odvesti na SP".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi