Princ: Najslađi trofej u karijeri - za moj klub, za moj Mostar!
Foto: ABA

Košarkaš Zrinjskog nakon osvajanja titule prvaka BiH

Princ: Najslađi trofej u karijeri - za moj klub, za moj Mostar!

Košarkaši Zrinjskog su večeras u Laktašima savladali Igokeu rezultatom 77:73 i sa 3-1 u finalnoj seriji stigli do trofeja prvaka Bosne i Hercegovine.

Finalna serija ja zaista mogla ispuniti očekivanja ljubitelja košarke u BiH, a Zrinjski je na kraju zasluženo stigao do naslova prvaka. Posebno je sretan zbog pobjede u finalu bio kapiten Zrinjskog Vedran Prince, koji se vratio od teške povrede na vrijeme da pomogne svojoj ekipi protiv Igokee.

"Evo, što reći poslije svega. Ovo mi je petnaesti trofej u karijeri ali daleko najslađi. Osvojen u mom klubu, osvojen za moj Mostar. Pored toliko pehova, pored toliko ozljeda uspjeli smo doći do naslova.", istakao je nakon susreta Prince, pa dodao:

"U ovom ludom NBA ritmu, u 70 utakmica koje smo odigrali, čudo je da je itko ostao zdrav. Pet puta ove sezone smo dobili ovako jaku momčad u ovoj sezoni, momčad koja je godinama stabilni ABA ligaš. Ponosan sam na ove momke. Ovoj tituli nema nikakve zamjerke ni packe. Nadam se da ćemo postati svjesni šta smo napravili i dostojno proslaviti ovaj povijesni prvi naslov prvaka!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti