Problemi za OKK Čelik pred gostovanje na Ilidži
Zeničani imaju mnogo problema s povredama igrača, a upitno je hoće li i trener Mujaković sjediti na klupi, jer u nedjelju ima obaveze na poslu

Zeničanima zbog povreda nedostaje nekoliko igrača

Problemi za OKK Čelik pred gostovanje na Ilidži

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Odgođeno 9. kolo A1 lige za košarkaše igra se ovog vikenda. Košarkaši Čelika gostuju ekipi Igmana, a Zeničani pred ovu veoma važnu utakmicu imaju mnogo problema s igračkim kadrom.

Nakon pobjede na domaćem parketu protiv Iskre, košarkaši Čelika stigli su na drugu poziciju na tabeli s 13 bodova. U narednom kolu gostuju na Ilidži kod Igmana. U pripremi ove utakmice stručni štab na čelu s Armelom Mujakovićem ima mnogo problema s povredama igrača.

"Imamo mnogo problema. Sinoć smo trenirali u hladnoj dvorani. Dodatni problem su povrede igrača, u narednoj utakmici ne mogu računati na Porču, Gaka, Bajramovića, dok je upitan i nastup kapitena Avdibegovića, koji nije trenirao posljednjih 10-tak dana. Upitan je i moj odlazak na utakmicu jer u nedjelju 23. decembru imam obaveza na poslu. Ipak ja sam optimista, nadam se da ću ipak sjediti na klupi, te da ćemo savladati Igman, koji ove sezone igra dosta promjenjivo. Ako želimo nastaviti borbu za vrh tabele, onda ne smijemo razmišljati o drugom ishodu sem pobjede", kazao je Mujaković.

Utakmica Igman BU-Čelik igra se u nedjelju 23. decembra na Ilidži od 18 sati. U ostalim mečevima sastaju se: Bošnjak-Brčko Distrikt, Radnički-Turbina, Promo-Živinice, Iskra-Travnik i Konjic-Spartans

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi