Mujo Kovačević o dječaku koji je ispisao historiju: Obećao sam minutažu, a djecu ne treba lagati
Dugo će utakmicu u Zenici pamtiti mladi Edah Drobo.

Bugojanci poraženi u Zenici, ali ponosni na mladog člana svog tima

Mujo Kovačević o dječaku koji je ispisao historiju: Obećao sam minutažu, a djecu ne treba lagati

S. Mlaćo

Rezultat meča između košarkaša Čelika i Iskre (84:80) jučer je pomalo pao u drugi plan zbog jedne prelijepe sportske priče. Naime, u redovima A-1 ligaša iz Bugojna debitovao je 11-godišnji Edah Drobo i ispisao historiju bh. košarke.

Dječak iz Bugojna dobio je šansu među 20 do 30 godina starijim kolegama i nije se prepao. Pokazao je za kratak period raskošni talenat, upisao se i u listu strijelaca, te zauzeo svoje mjesta na naslovnicama bh. sportskih portala.

I pored egal utakmice trener gostiju Mujo Kovačević hrabro je odlučio da pruži šansu mladom Drobi, a dan kasnije Kovačević je govorio za SportSport.ba. I pored poraza njegovog tima, nije bio nezadovoljan, čak naprotiv.

Čestitali smo mu na zaista hrabrom i nesvakidašnjem potezu, zbog čega je i sam postao jedan od junaka ove priče.

"Danas svi zovi, pitaju, čestitaju... Pročitali su vaš tekst, a šta da kažem ja...To je dijete koje voli košarku, ima talenat, te ako bude zdravlja i sreće sigurno da će napraviti veliku karijeru", priča Kovačević te nastavlja.

"Mi u klubu smo dogovorili da svaku utakmicu povedemo jednog dječaka iz omladinskih selekcija. Drobo je trebao ići u Brčko, na kraju ipak nije, a sada sam ga poveo i dao mu šansu. Moram priznati da sam mu obećao dati priliku, a djecu ne treba lagati. Ušao je u igru, iskoristio tu jednu šupljinu u redovima Čelika, te upisao se i u listu strijelaca. Zaslužio je to svojim radom i ponašanjem, te mislim da će biti prilike ove sezone da opet dobije šansu".

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Čelik i grad Zenica zaslužuju premijerligaša u košarci

Bugojanci su u Zenici upisali poraz, ali se pokazali kao tvrd orah.

"Mi protiv Čelika uvijek igramo dobro. Bekovi su nam imali zdravstvenih problema, to se osjetilo, ali i pored toga tri minute prije kraja imali smo zaostatak od dva poena, te napad, ali nismo pogodili, Čelik jeste i to je to. Nismo nezadovoljni, Čelik je možda i najbolja ekipa u ligi, sigurno će igrati play off. Čelik i Zenica zaslužuju Premijer ligu i ja im to i želim", dodao je Kovačević.

Top Komentari

Ziky
koja budalaština mislim budimo realni
23 28
Ziky
sad sam pričo sa jaranom koji je rođak od maloga nije istina da ima 11 godina nego 24 samo izgleda mlađe
10 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi