Prodati Brooklyn Netsi

Franšiza za koju nastupa Džanan Musa

Prodati Brooklyn Netsi

A. Čaušević

Brooklyn Netsi su promijenili većinskog vlasnika pred start nove sezone NBA lige. 

Većina upravljačkih prava ove NBA franšize će u budućnosti biti u rukama tajvanskog biznismena Josepha Tsai koji je do sada bio vlasnik 49 % dionica.

U najvrijednoj prodaji u historiji američkih sportova ruski milijarder Mihail Prohorov je svojih 51 % prodao Tsaiju za 2.35 milijardi dolara.

Prethodni rekord držali su NFL franšiza Carolina Panters i još jedan klub iz NBA lige, Houston Rocketsi, koji su plaćeni po 2.2 milijarde funti.

Netsi čiji je član bh. reprezentativac Džanan Musa su ovog ljeta doveli Kevina Duranta i Kyrie Irvinga i igrat će važnu ulogu u predstojećoj sezoni.

Tsai je jedan od osnivača Alibaba grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi