Prolongirano okupljanje reprezentacije, Gordić se ne javlja, trojica otpala

Problemi pred duele sa Finskom i Češkom

Prolongirano okupljanje reprezentacije, Gordić se ne javlja, trojica otpala

S. Mlaćo

Okupljanje košarkaške reprezentacije pred septembarske mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Češke prolongirano je za ponedjeljak u 12 sati. 

Okupljanje je prema prvobitnom planu trebalo biti danas, a direktor naše reprezentacije Siniša Kovačević u razgovoru za SportSport.ba. kazao je da se na okupljanju sigurno neće pojaviti trojica reprezentativaca.

"Markus Lončar, Nedim Buza i Miralem Halilović neće doći. Halilović te ulazi u proces, nije spreman za utakmice, dok je Buza povrijeđen, kao i Lončar. Situacija sa Gordićem je ista kao i ranije, on se nikome nije javio. Ni meni ni selektoru", kaže Kovačević.

Kovačevića smo dobili dok se nalazio na putu za Beograd.

"Upravo idem na sastanak sa selektorom Vujoševićem. Doći će i Mensur Bajramović te Muris Memić, pa da uz saglasnost selektora napravimo planove za dalje".

Naša reprezentacija 12. septembra igra protiv Finske, a četiri dana kasnije u Sarajevo dolazi Češka.

Top Komentari

Lud
Šta reći... Dno dna... Ja bih svakom igraču fino dao ultimatum imaš da se javiš do tad i tad i da dođeš do tad i tad... Nisi se javio MRŠ za sva vremena! Nisi došao MRŠ za sva vremena! Hvala ima ko hoće... Pozdrv
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi