"Istina je da se Vujošević odrekao plate koju je trebao dobiti za septembar"

Siniša Kovačević potvrdio za SportSport.ba

"Istina je da se Vujošević odrekao plate koju je trebao dobiti za septembar"

E. Čaušević

Košarkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine u septembru nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a naši momci snage će odmjeriti protiv Finske i Češke.

Bh. košarkaši će u prvom kolu igrati u gostima protiv Finske 13. septembra, a tri dana kasnije na domaćem parketu ćemo dočekati selekciju Češke. Ono što će sigurno biti udarac za naš tim jeste činjenica da na klupi neće biti selektora Duška Vujoševića koji ima zdravstvenih problema, te nije u mogućnosti da u naredne dvije utakmice vodi našu ekipu.

Također, u razgovoru za SportSport.ba direktor reprezentacije Siniša Kovačević potvrdio je da je Vujošević odlučio da neće uzeti novac koji je po ugovoru trebao dobiti za septembar. Naš selektor se odrekao ove rate ugovora jer ne želi da naplaćuje nešto kada uopšte neće obavljati svoj posao.

"Sada je već jasno da Duško Vujošević neće voditi našu reprezentaciju na narednim mečevima kvlaifikacija protiv Finske i Češke zbog zdravstvenih problema. On mi je rekao da ne želi novac, odnosno ratu iz ugovora za septembar jer neće biti na klupi našeg tima. To nije raskidanje ugovora, već jednostavno ne želi da uzima novac kad nije dio ekipe. Ja i Mensur Bajramović ćemo ga posjetiti u Beogradu gdje ćemo dalje razgovarati. Ne vjerujem da će doći na okupljanje, ali imamo neki plan da bude u Sarajevu tri ili četiri dana u toku priprema", rekao je Kovačević za SportSport.ba.

Top Komentari

mlacenica1
Gospodin
36 1
spicolini
Gospodin čovjek, dokazao bezbroj puta
36 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi