Vedran Bosnić nakon demoliranja Grčke: Silno smo željeli pobijediti
Foto - Screenshot

Selektor BiH

Vedran Bosnić nakon demoliranja Grčke: Silno smo željeli pobijediti

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine razbila je danas Grčku 84:69 i osigurala je prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Eurobasket.

Tim Vedrana Bosnića odigrao je još jedan sjajan meč i na pravi način je završio posao protiv Grka.

Selektor je naravno sretan zbog pobjede i čestitao je svojim momcima na trijumfu.

"Čestitam mojim igračima. Odradili su sjajan posao, uspjeli smo protivnika limitirati na ispod 70 poena i po prvi put smo ih pobijedili u zvaničnim utakmicama", rekao je Bosnić i dodao je:

"Kontrolisali smo u potpunosti utakmicu, bili smo veoma motivisani, a iako smo osigurali Eurobasket, zadržali smo fokus i željeli smo dati sve od sebe i pobijediti. Veoma sam sretan zbog toga".

Bosnić je pred ove kvalifikacije imao jasan cilj koji je na kraju i ostvaren.

"Kada sam preuzeo ovaj posao bio sam veoma motivisan, znao sam da moram učiniti sve da učinim ljude ponosnim i sretnim. Sretni smo posebno zbog načina na koji smo otišli na Eurobasket jer smo imali zaista tešku grupu. Momci rade sjajan posao, imamo veliku podršku i znam da će mnogi ljudi u našoj zemlji biti ponosni i da će proslaviti ovaj uspjeh", rekao je Bosnić.

Top Komentari

Rajvosa2019
Napravio je odlican tim - polako ali sigurno dobijaju onaj pobjednicki mentalitet - mogu napraviti i iznenadjenje na Eurobasketu
21 0
thekupus
Najbolji potez KS je bio dovođenje ovog čovjeka na čelo reprezentacije! Sad samo još da srede sve ostale mlađe selekcije...
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi