Drama u Mrkonjić Gradu: Promo slavi Aleksandra Ilića!

Velika pobjeda nakon produžetka izabranika Bobana Ninića

Drama u Mrkonjić Gradu: Promo slavi Aleksandra Ilića!

Emir Dindić

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada na svom parketu dočekali su ekipu Proma iz Donjeg Vakufa, te na kraju gosti nose pobjedu nakon produžetka rezultatom 96:91.

Prvi period igra se koš za koš pa nakon 10 minuta igre rezultat glasi 22:20. Drugi period igre isto donosi dobru igru domaćih košarkaša koji i ovaj perio rješavaju u svoju korist rezultatom 25:20. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 47:40 u korist Mladosti.

Treći period gostujući košarkaši rješavaju u svoju korist rezultatom 17:16. Izabranici Bobana Ninića igraju odličan posljednji period koji rješavaju sa 24:18, te utakmice odlazi u produžetak pri rezultatu 81:81.

U produžetku prava drama, borba za svaki koš na 12 sekundi do kraja rezultat je glasio 91:91. Imala su domaći napad za pobjedu, međutim Aleksandar Ilić krade jednu loptu te na sedam sekundi do kraja polaže za 93:91, a potom klupa i trener dobijaju tehničku grešku što koriste gostujući košarkaši te na kraju slave veliku pobjedu rezultatom 96:91.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Aleksandar Ilić sa 29 poena i Ibrahim Mulaomerović sa 20 poena i 16 skokova. Kod domaćeg sastava bolji od ostalih bili su Jernej Ledl sa 26 poena odnosno Miljan Marković sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi