Sloboda i Sparsi bez milosti prema protivnicima, drama u Posušju
FOTO:E. Dindić

Košarkaško prvenstvo BiH

Sloboda i Sparsi bez milosti prema protivnicima, drama u Posušju

H. Zilić

Odigrana su četiri duela košarkaške Premijer lige BiH.

Sloboda je na svom parketu ostvarila siguran trijumf protiv Proma rezultatom 90:70.

Delalić sa 27 poena, četiri soka i tri asistencije bio je prvo ime kod Tuzlaka, dok je kod gostiju iz Donjeg Vakufa raspucan bio Gatling sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

Mladost je u Mrkonjić Gradu bila bolja od Zrinjskog sa 67:60 na krilima Ledla koji je imao double-double učinak od 24 poena i 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su sa 113:76 deklasirali Bratunac predvođeni Ramljakom koji je susret okončao sa 19 poena i šest skokova.

U najuzbudljivijem meču večeri Posušje je sa 82:80 bilo bolje od Radnika iz Bijeljine. Kod Posušja Širić je ponovo bio prvo ime sa 21 poenom ,dok je kod gostiju raspoložen bio Stanković sa 21 poenom i četiri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi