Prvak Makedonije otpustio igrača zbog sukoba s navijačima

MZT 'otjerao' Pavličevića

Prvak Makedonije otpustio igrača zbog sukoba s navijačima

Makedonski prvak u košarci MZT Skoplje jučer je raskinuo ugovor sa svojim košarkašem Nikolom Pavličevićem.

Razlog zbog kojeg je Crnogorac dobio otkaz je situaciju po završetku utakmice protiv FMP-a, kada se Pavličević nervozan nakon poraza u gotovo dobijenoj utakmici verbalno obračunao sa grupom navijača makedonskog kluba.

S obzirom da u MZT-u, očigledno, vode mnogo računa o svojim navijačima, taj potez je bio koban za Pavličevića.

"Navijači su sastavni dio MZT Skoplja i svi u klubu moraju znati da je ovakav odnos prema njima apsolutno nedozvoljen. Svaki oblik nepoštivanja prema navijačima će i u budućnosti biti sankcionisan prema Disciplinskom pravilniku", navedeno je u zvaničnom saopštenju kluba iz Skoplja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nikola Pavličević (29) je tokom karijere nastupao za Sutjesku, Lovćen, Viennu, Union Olimpiju i Szolnok Olaj, a u MZT-u se nije zadržao ni dva mjeseca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi