Prvak u zakucavanjima na NBA All Star utakmici pojačava milanski Armani
Foto: EPA

Košarkaš s velikim NBA pedigreom pojačava Milaneze

Prvak u zakucavanjima na NBA All Star utakmici pojačava milanski Armani

Košarkaši milanskog Armanija odskora će biti jači za još jednog kvalitetnog košarkaša. 

Milanski klub će ovih dana angažirati 206cm visokog krilnog centra Jeremy Evansa, ukoliko ovaj prođe detaljne medicinske preglede, saopćeno je iz milanskog kluba. 

Šampion u zakucavanjima na All Star utakmici iz 2012. godine, dok je nosio dres Utah Jazza,  u posljednjoj je sezoni nosio dres Khimkija iz Podmoskovlja gdje je bilježio 8,5 poena i 4,4 skoka sve do januara kada se ozlijedio, te nakon čega više nije igrao u dresu ruskog kluba. U isto vrijeme u VTB ligi bilježio je 12 poena i 6 skokova prosječno u VTB ligi sve do rastanka s klubom u junu prošle godine. 

Armani stoji sjajno u Euroligi s omjerom od 15-8, uvjerljivo su prvi u domaćem prvenstvu a prije par dana okitilu su se Kupom gdje su u finalu deklasirali Varese. Evans će dodatno pojačati ionako sjajnu konkurenciju pod obručima u milanskom klubu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti