Prvi poraz Spars Realwayja na Zlatiboru

Prvi poraz Spars Realwayja na Zlatiboru

A. Beganović

U okviru 3. kola turnira ABA 2 lige koji se igra na Zlatiboru Sloboda iz Užica je bila bolja od Spars Realwayja, koji je tako nakon dvije pobjede upisao i prvi poraz.

Sloboda iz Užica u neizvjesnoj utakmici slavila rezultatom 92:90. Bosanskohercegovački klub je bolje otvorio susre i nakon prve četvrtine imao je prednost od tri poena (21:18.). U drugoj četvrtini Sloboda je nešto bolja, pa uspjeva otići na odmor sa poenom razlike (47:46).

U nastvku ništa novo, izjednačena igra i sve je slutilo na to da će jedna lopta odlučiti. Treću četvrtinu su košarkaši iz Srbije uspjeli riješiti u svoju korist rezultatom 23:22, da bi posljednja četvrta završila 22:22 za konačnih 92:90.

Kod Spars Realwayja su najefikasniji bili Hasandić i Kamenjaš sa po 18 postignutih poena, dok su kod Slobode najučinkovitiji bili Simić sa 23, te Nikolić sa 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi