Westbrook briljirao u pobjedi Thundera, novi trijumf upisali i Warriorsi

Igrano deset NBA utakmica

Westbrook briljirao u pobjedi Thundera, novi trijumf upisali i Warriorsi

Širom Sjedinjenih Američkih Država sinoć su igrane utakmice NBA lige, a odigrano ih je ukupno deset. Najzanimljivije je bilo u Phoenixu gdje su domaći Sunsi na kraju poraženi od Oklahoma City Thundera sa 124:116, a u ovom susretu je briljirao Russell Westbrook. 

Oklahoma City se prije svega još uvijek bori za play off, a onda i za što bolji plasman pred isti, tako da joj je svaki meč do kraja sezone od velike važnosti. Danas su Sunsi bili nešto bolji u prvoj dionici te su slavili sa 37:32, a i drugi period je pripao njima rezultatom 30:28.

Oklahoma se probudila tek u drugim poluvremenu i to tek nakon što je imala zaostatak od maksimalnih 13 poena. Tada su Westbrook, Anthony, George i kompanija ubacili u brzinu više i do kraja susreta su uspjeli da preokrenu rezultat i da slave pobjedu od osam poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Westbroook sa 43 poena, 14 skokova i osam asistencija, dok je George dodao 20 poena, po pet skokova i asistencija. Kod domaće ekipe ponovo je sjajan bio Devin Booker, ovog puta sa 39 poena, osam asistencija i šest skokova.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo novi trijumf Golden State Warriorsa koji je porazio Atlanta Hawkse sa 114:109 uz po 28 poena Stepha Curryja i Kevina Duranta. Također, vrijedi pomenuti i bitan trijumf LA Clippersa protiv New York Knicksa 128:105, pobjedu Utah Jazza protiv Minnesota Timberwolvesa sa 116:108, kao i Indiane protiv Milwaukee Bucksa sa 103:96. Sve su to ekipe koje se bore za play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi