Publika zgrožena: "Osjetljivi" arbitri izbacili legendu Mejdana
Foto: Screenshot

Popularni Šećo je ipak nastavio pratiti susret

Publika zgrožena: "Osjetljivi" arbitri izbacili legendu Mejdana

U bh.košarci odavno je sve viđeno i kada čovjek pomisli da ne može gore, pojavi se sudijski trojac Bojan Jovanić, Saša Babić i Milan Adamović i svojom odlukom izazovu zgražavanje tuzlanskog Mejdana.

U toku je derbi susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše između OKK Slobode i Sparsa. U prvom poluvremenu sudijska trojka je priredila sramotno iznenađenje tuzlanskoj publici. Osjetljivim arbitrima zasmetali su povici iza jednog od koševa u Mejdanu, pa su zatražili da legendarni navijač Slobode Dragan Divjak-Šećo napusti svoje mjesto sa kojeg košarkaška dešavanja u Mejdanu prati od otvaranja dvorane.

Nakon što su prvobitno tražili da Šećo napusti dvoranu, arbitri su se se predomislili, pa su doputili legendarnom navijaču da sa drugog mjesta nastavi pratiti utakmicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovaj potez sudija izazvao je salve zvižduka i bjesa sa tribina tuzlanskog hrama košarke. Stariji pratioci zbivanja u gradu soli ne pamte da se ovako nešto ikada desilo.

Inače, popularni Šećo je zaštitni znak Mejdana, poznat širom granica bivše države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi