Trener Sparsa nakon pobjede nad Vogošćom

Trbić: Spremali smo se kao za najvažniju utakmicu

Košarkaši Sparsa su danas dosta lako došli do pobjede na svom parketu nad ekipom Vogošće rezultatom 79:67 u utakmici 17. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Sparsi su puno bolje i otvorili susret, a Vogošća, posljednjeplasirana ekipa domaćeg šampionata, nije uspjela značajnije namučiti izabranike Marka Trbića na današnjem meču.

"Pribojavali smo se ove utakmice. Položaji na tabeli dvije ekipe je sugerisao da bi ovo trebala biti lagana utakmica, ali mi smo se spremali kao za najvažniju utakmicu... Mislim da smo držali ritam cijelo vrijeme, rasporedili smo minutažu na deset igrača. Pobrinuli smo se da ne primamo lagane poene. Rekao bih da je ovo bila jedna sigurna pobjeda naše ekipe", poručio je Trbić nakon utakmice, pa dodao:

"Naše ambicije na početku su bile da se plasiramo u Ligu 6. Za to su nam sada potrebne dvije ili tri pobjede, gledaćemo da igramo što bolje do kraja ovog dijela, a onda ćemo vidjeti. Sigurno da nećemo ući u Ligu 6 samo da bi igrali, nego da bi pružili svoj maksimum."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi