Put ka povratku NBA lige: Klubovi će uskoro pozvati igrače na trening

Dobit će posebne upute

Put ka povratku NBA lige: Klubovi će uskoro pozvati igrače na trening

E. Čaušević

Takmičenje u NBA ligi prekinuto je prije više od dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Regularni dio sezone u NBA bio je pred samim krajem, te su se klubovi spremali za doigravanje. No, nakon što je prekinuta sezona špekulisalo se da uopšte neće biti nastavljena, ali sada se situacija promijenila.

Već nekoliko dana američki mediji pišu da čelnici NBA lige rade sve kako bi osigurali uslove za nastavak sezone. S klubovima se već dogovara kako će se sezona nastaviti, odnosno da li će se odmah preći na utakmice doigravanja.

Ugledni novinar Adian Wojnarowski koji pomno prati dešavanja u NBA ligi objavio je večeras da se situacija popravlja. Timovi čekaju od NBA lige nove upute za trenutnu situaciju, a one bi trebale biti određene oko 1. juna.

Prvi korak će biti da klubovi pozovu vrate sve igrače u tim, a to se odnosi na one koji su karantin iskoristili da se vrate kući kako bi vrijeme proveli sa svojom porodicom.

Nakon što ekipa bude na okupu igrači će biti testirani, a zatim bi treninzi trebali biti nastavljeni. Sigurno da je ovo put ka povratku NBA lige, a nadamo se da će u narednim danima čelnici lige odresiti nove upute za klubove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi