GM Warriorsa: Titula s Durantom bila je puko odrađivanje posla

Myers kaže da nikakvog zadovoljstva nije bilo

GM Warriorsa: Titula s Durantom bila je puko odrađivanje posla

Generalni manager Golden State Warriorsa Bob Myers rekao je kako osvajanje prstena prvaka s Kevinom Durantom u momčadi nije predstavljalo zadovoljstvo kao naslov bez njega.

Durant je stigao 2016. u Oakland u kontroverznom tradeu iz Oklahome, a navijači Thundera mu nikad nisu oprostili izdaju te su danima i mjesecima poslije tradea palili i na razne načine uništavali njegove dresove i to dijeliili po društvenim mrežama.

Warriorsi su i bez Duranta bili sila, a s njim su bili nepobjedivi. Golden State je uzeo dva naslova u nizu, a Durant je bio dva puta MVP finala.

"Druga titula s Kevinom (2018) je bila kao da smo odradili posao. Kao da je to bilo samo to. Nije bilo uživanje. Siguran sam da se puno ljudi osjeća drugačije. Nije niko bio kriv za to. Jednostavno, ta titula nije imala nikakvu težinu" - priznao je Myers.


KD je prošlog ljeta napustio Golden State i preselio se u redove Brooklyn Netsa za koje još nije debitirao zbog teške ozljede tetive

Top Komentari

ek76
Koliko se ja sjecam Durant je otisao kao slobodan igrac u Golden State Warriors nije bio nikakav trade...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi