Quincy Acy u Maccabiju
Snažni krilni centar se nakon epizode u Kini zaputio u Maccabi

Pojačanje s velikim NBA iskustvom za izraelski tim

Quincy Acy u Maccabiju

Snažni 29-godišnji krilni centar s višegodišnjim NBA iskustvom Quincy Acy danas je pojačao Euroligaša Maccabi iz Tel Aviva. 

Acy je u izrael doputovao iz kineskog kluba Shenzen Leopards u kojem je završio proteklu sezonu. 

Inače, radi se o košarkašu s velikim NBA iskustvom kojega je 2012 na draftu izabrala ekipa Toronto Raptorsa a još je nastupao za Sacramento Kingse, Dallas Maverickse, New York Knickse, Phoenix Sunse i Brooklyn Netse. 

U dugoj karijeri po prvi put će se susresti s europskom košarkom pa je na telavivskom aerodromu izraelskim novinarima rekao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Znam da će biti drukčije, znam da će trebati proći neko vrijeme da se prilagodim ali ne brinem se jer jako dugo igram košarku. Poznajem Omrija (Casspija), naše žene su prijateljice pa mislim da će mi to sve pomoći da se jako brzo počnem osjećati kao kod kuće" - rekao je Acy koji je u Maccabiju dočekan kao veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi