"ABA Liga 2 je veliki izazov, želimo vidjeti gdje smo"

U Zrinjskom najavili novo takmičenje

"ABA Liga 2 je veliki izazov, želimo vidjeti gdje smo"

Jutros je u prostorijama HKK Zrinjski održana press konferencija, povodom početka takmičenja u ABA 2.ligi, koju Mostarci sutra otvaraju na splitskim Gripama protiv momčadi domaćina KK Split. 

Na pressici su trener Plemića Hrvoje Vlašić, te kapetan Vedran Princ govorili o ambicijama kluba u ovom natjecanju, sutrašnjoj utakmici, a predstavljen je i novi dres u kojem će Zrinjski igrati svoje utakmice u oba natjecanja, ABA 2., te Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Mislim da smo pripreme odradili na zadovoljavajući način. Proteklih dana smo imali problema sa terminima u dvorani, tako da nismo odradili 100% pripreme za ovu utakmicu već onako kako nam uvjeti dozvoljavaju. Ipak, u prvenstvo ulazimo na optimalnoj razini, a koliko će to biti dovoljno pokazat će nam prva utakmica u Splitu. Prošle godine smo odigrali dvije utakmice s njima koje su bile dosta otvorene, iako smo obje izgubili. Split je blagi favorit, igra kući, što ne znači da idemo na Gripe s bijelom zastavom. Mi tražimo svoju šansu", rekao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

"Zadovoljstvo mi je što s matičnim klubom igram jedno novo natjecanje. Drago mi je što sam u svom klubu dočekao ABA Ligu 2 u Mostaru i bit će veliki izazov za nas da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe iz regije. Mislim da svi s nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu sa Splitom i otvaranje Lige. Split je jedna od boljih ekipe u Ligi, pokazali su to prošlogodišnjim igrama kroz prvenstvo Hrvatske gdje su dobro parirali Ciboni, Cedeviti... Mi idemo da vidimo gdje smo i što smo radili u pripremama, idemo rasterećeno pa da vidimo gdje će nas to dovesti. Nemamo nikakav imperativ, ovu Ligu smo zaslužili dobrim igrama u prvenstvu BiH. Nadam se da ćemo na tom tragu biti i ove sezone i kroz ABA Ligu, a posebno kroz domaće prvenstvo koje nam sve ovo omogućuje", poručio je iskusni Princ.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski će u novoj sezoni prvi put u historiji nastupiti u crnim dresovima, koje je predstavio upravo kapiten Vedran Princ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi