Jovaana Marković i Nikolina Delić poručuju

"Igranje u Regionalnoj ligi nam mnogo znači"

A. Beganović

Košarkašice Play Offa, viceprvakinje naše zemlje pripremaju se na narednu sezonu u kojoj ih očekuju iskušenja u Regionalnoj ligi, prvenstvu i Kupu naše zemlje.

Prvi dio priprema mlada ekipa iz Sarajeva je obavila na Bjelašnici, gdje im je domaćin bio hotel Bjelašnica, a ekipa našeg portala posjetila je izabranice Gorana Loje.

"Dobro radimo, ove godine imamo jedan cilj, a to je titula. Želimo osvojiti titulu, gaziti sve redom", na početku razgovara istakla je Jovana Marković.

"Atmosfera je stvarno dobra. Prvi dio priprema je zahtjevan, ali bez napornog rada nema niti rezultata", dodala je Nikolina Delić.

ŽKK Play Off i ove sezone će učestvvovati u Regionalnoj ligi.

"U Regionalnoj ligi smo najmlađi tim. Dobra smo ekipa, trebamo se još malo uigrati i očekujem da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone. Igranje u Regionalnoj ligi nam mnogo znači, ima dosta dobrih ekipa i tu možemo mnogo toga naučiti", kaže Jovana.

"Najvažnije je da ispred sebe postavimo cilj. Želimo osvojiti titulu i potrudit ćemo se da to uradimo. U Regionalnoj ligi želimo vidjeti na kojem smo nivou i mislim da ne zaostajemo mnogo za igračicama iz regionalnih klubova", ističe Nikolina.

Mlade košarkašice sarajevske ekipe osvrnule su se i na veliki uspjeh našeg kadetskog tima koji se na Evropskom prvenstvu okitio zlatnom meedaljom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Kadeti su napravili sjajan rezultat. Igrali su savrešno na Evropskom prvenstvu i čestitam im od srca", istakla je Jovana, dok je Nikolina dodala:

"Bilo bi dobro da i mi s reprezentacijom napravimo neki sličan rezultat, pa da doživimo ono što su doživjeli i naši kadeti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.