"Primili smo dosta lakih poena"

Trener Crvene zvezde

"Primili smo dosta lakih poena"

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima kod Olympiacosa sa 73:65 (22:18, 23:16, 11:9, 17:22) u okviru 13. kola Eurolige.

Srbijanski šampion doživio je osmi neuspjeh ove sezone u elitnom takmičenju, a ukupno peti na gostujućem terenu.

"Igrali smo loše u odbrani u prvom poluvremenu i imali problem sa ofanzivnim skokovima u prvoj četvrtini. Primili smo mnogo trojki i lakih poena. U nastavku smo igrali malo bolje u odbrani, ali je teško očekivati pobjedu sa šutem 2/17 za tri poena", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Ioannis Sfairopoulos izjavio je da njegov tim nije blistao, ali da je na kraju zasluženo slavio.

"Kontrolisali smo utakmicu, najviše zahvaljujući dobroj odbrani koja je primila samo 65 poena. Najbolje smo odigrali u trećoj četvrtini, primili smo samo devet poena, stekli 17 poena prednosti i to je dio meča koji je odlučio pobjednika", rekao je trener Olympiacosa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U narednom kolu Zvezda će ugostiti madridski Real. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi