"Sočni pokloni" Željka Obradovića za Vidmara i Bogdanovića

Najjače balkanske psovke

"Sočni pokloni" Željka Obradovića za Vidmara i Bogdanovića

Kad kažete Željko Obradović to je obično jedno od mjerila znanja u košarci i o košarci. Najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak u Fenerbahčeu je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa Turske, a meč sa gradskim rivalom Galatasarayem bio je neizvjestan da posljednjih trenutaka.

Kolika je napetost vladala govori snimak sa time-outa u posljednjim trenucima susreta.

Trofejni srbijanski stručnjak ma klupi Fenera bio je vidno nezadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali u prethodnih par minuta, pa je imao dosta toga da im kaže. Najlakše mu se bilo sporazumjeti sa igračima u svom timu sa prostora bivše Jugoslavije, Slovencem Vidmarom i Mostarcem koji igra za Hrvatsku Bojanom Bogdanovićem.

Za razliku od Bogdanovića, Vidmara je tom prilikom "počastio" i jednom psovkom, što se može vidjeti i na priloženom snimku.

"Jesi li normalan, bre? Koji ti je k….? Nemoj da izlaziš, ostavljaš im šut za tri poena", urlao je Obradović na svog igrača.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Na kraju je Fener ipak slavio sa 64:62 i tako osvojio prvi trofej u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.