Trener Bosne Royal nakon meča

"Srcem predstavljamo ovaj grad, zahvaljujem se publici"

Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su u dvorani "Mirza Delibašić" pobijedili Igokeu sa 76:71 te su izjednačili rezultat u finalnoj seriji na 1:1.

Trener Bosne Dušan Gvozdić bio je jako zadovoljan nakon meča te je poručio da je tim imao veliku želju za pobjedom, prije svega zbog Saše Vasiljevića.

"Slavili smo večeras jer nismo dozvolili Saši da se oprosti danas od Skenderije. Igrači su imali veliku želju i tom željom smo došli do pobjede. Važno je da smo vidjeli da možemo pobijediti Igokeu. Igokea je odličan tim, ali nama je jako bitno da se nismo predavali. Danas smo imali malo više minuta dobre igre nego u prvom meču i to nam je cilj do kraja ove serije. Publici se od srca zahvaljujem i mislim da su moji momci zaslužili ovakvu podršku. Ono što smo radili cijele sezone, mislim da se sada kruniše. Srcem predstavljamo ovaj grb i ovaj grad. Mislim da je rano da pričamo o eventualnoj borbi za titulu. Veoma je teško ove utakmice igrati u seriji. Svaka utakmica je priča za sebe. Idemo korak po korak. S Igokeom imamo dobre odnose i nadam se da ćemo u sportskoj borbi da odigramo do kraja", rekao je Gvozdić.

Podsjetimo, naredni meč finalne serije igra se u subotu u Aleksandrovcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi