Igokea ponovo pala u Skenderiji

Velika pobjeda Bosne Royal

Igokea ponovo pala u Skenderiji

M. Šljivak

Košarkaši Boyne Royal pobijedili su večeras u dvorani "Mirza Delibašić" Igokeu rezultatom 76:71, te su izjednačili finalnu seriju prvenstva BiH na 1:1.

Igokea je pogodila dvije trojke na otvaranju meča i došli su do vodstva od 6:0. Ipak, Bosna Royal nije dopustila gostima da se lagano odvoje, pa se većinom prve dionice igrala dosta tvrda i izjednačena košarka. Nešto boljom završnicom ovog dijela igre domaći košarkaši dolaze do četiri poena prednosti (18:14) nakon deset minuta igre.

Sarajevski tim je vodio i u gotovo kompletnoj drugoj četvrtini. Aktuelni prvak BiH pravio veliki broj grešaka, što su domaći igrači koristii i na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena poenima Rešidovića po prvi put dolaze na dvocifrenu prednost, 40:30.

Pašajlić potom na drugoj strani pogađa trojku za 40:33, što je bo rezultat nakon prvog poluvremena.

Bosna Royal je održavala stečenu prednost tokom trećeg perioda. Odličnom odbranom su ponovo otišli na 10 razlike, da bi se Igokea serijom od 7:0 vratila u meč za minus tri, 52:49.

Uspjeli su domaći košarkaši do kraja treće dionice da povećaju prednost na plus šest i u završnih deset minuta su ušli vodstvom od 59:53.

Daleko je ovaj meč bio od riješenog. Igokea je uvela meč u potpuni egal, a za Bosnu je dodatni problem predstavljala činjenica da su Šturanović i Jošilo dobili četvrte lične greške. 

Došla je Igokea i do izjednačenja (64:64), imali su dva napada i za vodstvo, ali je potom odbrana Bosne odigrala zaista odličnu odbranu. Na drugoj strani poenima Jošila domaći na tri minute do kraja ponovo odlaze na pet razlike, 69:64 i sa dobrom zalihom su ušli u sami finiš meča. Zatim je na scenu stupio Saša Vasiljević. Pogodio je dvije vezane trojke, to je na kraju i prelomilo ovaj meč i Bosna Royal je došla do trijumfa u ovom susretu za izjednačenje finalne serije na 1:1.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Jošilo sa 17 poena, dok je na drugoj strani Vuk Radivojević ubacio isti broj poena.

Prvenstvo BiH, finale:

Bosna Royal - Igokea 76:71 (18:14, 22:19, 19:20, 17:18)

Bosna Royal: Šarić, Đorđević 12, Ikonić, Jošilo 17, Delalić 7, Rešidović 7, Vasiljević 12, Čampara 8, Dragičević, Šturaneović 8, Sokolović 5, Durak.

Igokea: Pašajlić 3, Mićović 6, Talić, Robinson 13, Pešaković 2, Milošević 10, Glogovac, Albijanić 10, Radivojević 17, Mahkovič 9, Rikić 1.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi